SVØMNING

Svømning er ofte den størst udfordring for de fleste triatleter. Vi har stort set alle lært at løbe og cykle fra barnsben af, men det er ikke alle som har lært at svømme. Og det er endnu færre som har lært at svømme crawl og så med den rigtige teknik.

I svømningen er teknikken noget af det vigtigste. Fordi en god teknik medfører højere fart og et mere effektivt arm-tag, som gør at du bruger mindre energi. Så det er super vigtigt at have en god og kontrolleret svømme teknik således at du kan trykke hårdere i vandet og udnytte din energi bedst muligt.

Uanset hvilket svømmeniveau du er på, så kan vi hjælpe dig til at blive endnu bedre. Hvis du er på begynder stadiet, så vil vi primært fokusere på de helt basale tekniske færdigheder, mens hvis du er en erfaren svømmer, så vil vi fokusere mere på elementer som kan være med til at øge din hurtighed, styrke og udholdenhed.

Når du svømmer er det vigtigt at kende den bedste måde at trække vejret på og samtidig få det optimale træk i vandet uden at skabe ubalance i kroppen. Det er virkelig vigtigt at have styr på balance og koordination i vandet, da det gør dig langt mere effektiv.

I svømmetræningen er der en række forskellige hjælpemidler som man oftest bruger, såsom paddles/fingerplader, svømmefødder/finns og pullbuoy. Det er alt sammen noget vi bruger med vores mere erfarne svømmere til forskelligt teknisk fokus. Hvis man bliver mere erfaren så kan en elastik til benene også være en god ide. Når man svømmer udendørs er det en fordel at have en våddragt især i Danmark hvor temperaturerne ikke altid gør at man kan svømme uden våddragt. Hvis man alligevel vil svømme i åbent vand uden våddragt, så er det en god ide at anskaffe sig et swimskin.

Til forskel fra løb og cykling, kan svømning langt bedre bruges som aktiv restitution, da det ikke er ligeså belastende for kroppen som især løbet. Derfor kan svømning også bruges som restitution mellem hårde løbe og cykel træninger, hvis man træner på et højt niveau.

Vi tilbyder specifik individuel svømmeundervisning. (en-til-en) Så lad os endelig vide hvis det har din interesse og kontakt os her.

Hvis du har lyst til at læse lidt mere om hvad man også kan gøre for at styrke sin svømning, så kan du få inspiration til styrketræning her eller under vores blog og triatlon træning.